Mielőtt beköszöntene a tavasz, fontos elvégezni a kerti munkákat, a növények metszését, permetezését, az őszről megmaradt levelek összeszedését, és a tápanyag utánpótlását. Időt spórolhatunk meg Önnek, mivel mi a kertet teljesen felkészítjük az indulásra.

Kertgondozás

kertgondozás

Azon ügyfeleink részére ajánljuk, akiknek nincsen idejük kertjük ápolására.

Szakembereinkkel és professzionális gépeinkkel vállaljuk magánkertek, cégek, közintézmények kertjének rendszeres vagy alkalmi ápolását és zöldhulladék elszállítását.

Tavaszi metszés

A gyümölcsfák és cserjék metszés nélkül is növekednek, de a szakszerűen elvégzett metszéssel alakítani tudjuk a nagyságukat, alakjukat sőt szabályozni tudjuk a terméshozamot, gyümölcsök méretét, illetve a fák egészségét is befolyásolhatjuk.

A gyümölcsfák változatossága és a fák, cserjék formájának sokszínűsége miatt a metszés nem egyszerű feladat. Be kell tartanunk a fajtára alkalmazható metszési szabályokat és a metszés időpontját is.

A szőlő metszését már januárban „hóban” elkezdjük, a gyümölcsfák metszését még rügyfakadás előtt el kell végeznünk, de vannak gyümölcsfa fajták melyeket rügyfakadás után is metszhetünk.

Professzionális szerszámainkkal, gépeinkkel és szaktudásunkkal felkészültünk ezekre a feladatokra, hogy a legszebb gyümölcs az Ön kertjében teremjen.

tavaszi metszés
fiskars logo
permetezés

Permetezés

Közvetlen a metszés után fontos feladat a permetezés! Lezárjuk a sebeket, megelőzhetjük a betegségek és kártevők elterjedését.
Vegetációs időszakban is fontos szemmel tartanunk kertünkben cseperedő növényeinket, ugyanis az utóbbi időkben egyre nagyobb gondot okoznak apró „ellenségeink”.

gyepápolás 1
gyepápolás 2

Gyepápolás

A szép zöldfelület alapvető eleme a víz! De még ez kevés a szép gyephez.

A gyepszellőztetésre a száraz tavaszi nap a legkedvezőbb. Fontos mivel ettől megszépül a gyep, és megszabadul az elhalt növénymaradványoktól, a lerakódott filcrétegtől és a mohától.

A víz és a tápanyag újra akadálytalanul beszivárog a gyeplazítás után a talajba. A gyepfenntartás fontos része a tápanyag utánpótlás, és rendszeres fűnyírás.

Ajánljuk AGRECOL termékeinket

Letölthető árlista!

gyepápolás 4
gyepápolás 3
fakivágás

Fakivágás, bozótirtás

  • Útban van?
  • Árnyékol?
  • Nagyra nőtt?
  • Fél a viharkártól?

Gallyazást, fakivágást, koronaigazítást egész évben vállalunk elszállítással.

fakivágás 2