esővízgyüjtés, szikkasztás 1

Esővíz hasznosítás a házban és a kertben

GRAF szikkasztó blokk 300 kavics és szivárgócső nélküli szikkasztás:

A tetőről, a burkolt területekről vagy az útról lefolyó csapadék szikkasztására a szikkasztóblokk kiválóan alkalmazható akár közterületekről, akár ipari területekről van szó. Teherautó forgalom alá is építhető 800mm földréteg alá A tároló kapacitása 3-szor nagyobb, mint a szokásos kavicsos szikkasztóké, 1 elem (15 kg) 800 kg kavicsot és 36 m szivárgó (drén-) csövet helyettesít.

Gazdaságos, mert megtakarítható sok föld kitermelése és kavics szállítása. Tetszőlegesen bővíthető a kívánt kapacitásra, akár sorba, akár egymásra helyezve is lehet építeni a helyi adottságoknak megfelelően. Könnyen építhető, nem kell hozzá nehéz munkagép (15kg). Az egyes blokkokat összepattintható elemek kötik össze.

esővízgyüjtés, szikkasztás 2
esővízgyüjtés, szikkasztás 3

Graf szikkasztó alagút 300 helytakarékos és olcsó

A Graf szikkasztó alagutat elsősorban magánházak és gazdasági épületek részére tervezték. A rendszer egy vagy több, egymáshoz csatlakozó alagútból és két véglapból áll, tetszőleges hosszúra tervezhető. Egy síkban kell telepíteni. A tömege mindössze kb. 11 kg, ezért könnyen telepíthető. A szikkasztó feletti terület szabad felhasználhatósága érdekében a rendszer m2-ként 3,5 tonnával terhelhető tartósan, így személygépkocsival járható.

Helytakarékos Különleges kialakítása révén könnyen egymásra rakható. Egy raklapon 42 alagút van, ez logisztikai költséget és raktározási területet takarít meg.

Személygépkocsival járható A szikkasztó feletti terület szabad felhasználása érdekében a rendszert kb. 3,5 t/m2-rel tartósan lehet terhelni, így személygépkocsival járható a terület.Nagy tároló kapacitás A GRAF szikkasztó alagút tároló kapacitása háromszorosa egy szokványos kavicsos elszivárogtató árokénak. 1 modul (11kg) ekképpen 800 kg kavicsot és 36 méter szivárgó (drén) csövet helyettesít.

Gazdaságos. A hagyományos kavicsos elszivárogtató árok építésével szemben készpénzt takarít meg azzal, hogy kevesebb földet kell kiemelni és a szikkasztó alagút ár/teljesítmény aránya jó.Tetszőlegesen választható meg a mérete A szikkasztó alagutakat sorba kell rakni, az adottságokhoz és a kívánt tároló kapacitáshoz rugalmasan lehet illeszteni.

Könnyen be lehet építeni Az egység beépítése egyszer , gyors és változtatható. A beépítéshez nem kell nehéz munkagép – egy alagút tömege csak 11 kg. Az egyes alagút elemeket egyszerűen sorba rakva egymáshoz kell kapcsolni és soronként 2 véglezáróval kell ellátni.Az áramlás 3 irányú A GRAF szikkasztó alagút különleges kialakítása tartósan biztosítja a jó elszivárogtatást.

esővízgyüjtés, szikkasztás 4

Graf Herkules 1600 tartály

Egyedülálló érték/teljesítmény arány, a tartályt a kertbe, a pincébe vagy a földbe süllyesztve (támasztó csővel) lehet telepíteni. A tartályt teljesen ellepheti a talajvíz. Szabadalmi védettség: Európa 0870877, USA 5878907.

A Herkules tartály szennyvízgyűjtő tartályként is alkalmazható!

Egyedülálló megoldás a két tartályfél gyors összekötésére (szabadalmazott) Előnye: a tartály két felét csavarok nélkül, pár perc alatt lehet összefogni. Bármikor szétszerelhető.

A tömítés tartós A laboratóriumi vizsgálatok 25 évnél hosszabb élettartamot igazoltak, a tartály szerelési módját a TÜV jóváhagyta. Könnyen szállítható Egy-egy tartályfél kb. 30 kg, könnyen szállítható és szerelhető. Az egyes darabok minden (80 cm-nél szélesebb) ajtón átférnek.

Tetszőlegesen bővíthető A kialakított csőcsatlakozási helyek segítségével, a térfogat több ezer literesre növelhető.

esővízgyüjtés, szikkasztás 5

CARAT esővízgyűjtő tartályok

A CARAT tartály egy új fejlesztésű két félrészből, tömítések segítségével összeszerelhető esővízgyüjtésére használható tartály. A teleszkópos tartály magasító segítségével könnyen a talajszinthez igazítható a tartály teteje. A magasítóba építhető szűrőkkel, a tetőfelültről lefolyó csapadékvizet megtísztíthatjuk a falevelektől és egyéb szilárd anyagoktól. Amennyiben szükséges a szűréshez, külön álló szűrő aknákat is használhatunk.